Wat is coaching?
Een coach helpt je om doelen vast te stellen en deze te bereiken. Bij coaching krijg je hulp van een coach om je doelen vast te stellen en ze te bereiken. Hij of zij doet dit door gesprekken en soms door trainingen.

Voor wie is coaching?
Coaching is voor iedereen van werknemers, huisvrouwen, -mannen, ouders tot studenten. Coaching is voor mensen die meer uit hun leven willen halen dan dat ze nu doen. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en het gevoel hebben dat hun leven (werk of persoonlijk) een sleur begint te worden. Maar ook voor mensen die op het punt staan een grote verandering in hun leven aan te brengen. Een coach helpt je door die stressvolle situatie heen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan, pensionering, kinderen, verhuizen en reorganisatie

Wat is het verschil tussen coaching en andere soorten hulp?
Coaching is geen therapie! Coaches helpen niet trauma’s uit het verleden te verwerken. Bij coaching gaat het om praktische zaken zoals studie, werk, carrière, management, geld, reorganisatie, projecten, enzovoorts. Een coach helpt zijn cliënt om nieuwe vaardigheden te leren, veranderingen door te voeren en zijn doelen te bereiken.

Helpt een coach bij persoonlijke of zakelijke doelen?
Een coach kan je helpen bij persoonlijke of zakelijke doelen. Dit is tegenwoordig niet meer te scheiden. Werk en privé beïnvloeden elkaar. Een coach kan je helpen om van beiden een succes te maken.