Outplacement Amersfoort

Wij bij GORTcoaching hebben ook coaches op het gebied van outplacement in Amersfoort. Dit houdt in dat wij coaches hebben die gecertificeerd zijn en gespecialiseerd op het gebied van outplacement. Outplacement betekent het kiezen van een andere richting op het vlak van werk, omdat er bijvoorbeeld ontslag aan zit te komen of u al ontslagen bent. Ontslag kan heel veel doen met een persoon.

Wanneer bijvoorbeeld uw contract niet verlengd en dit wordt onderschat, is het vaak onmogelijk om de juiste keuzes te maken. Het is namelijk heel lastig om ineens een geheel andere richting te kiezen in uw leven. Dan lijdt het werk er niet alleen onder, maar ook uw privé leven. Herkent u dit probleem? Hier zijn onze coaches op het gebied van outplacement Amersfoort heel geschikt voor.

U kunt een keuze maken uit verschillende coaches; iemand waarvan u denkt dat deze het beste bij u zal passen. Het oriëntatiegesprek is het eerste gesprek en is altijd gratis. Hierbij kunt u met uw coach afstemmen waar uw knelpunten liggen en welke methode er het beste bij u zal passen. De coach is namelijk bekend met meerdere methoden. Outplacement Amersfoort heeft coaches waarbij u met veel vragen terecht kunt. U kunt er bijvoorbeeld achter komen met de coach welke nieuwe loopbaankoers bij u past. Daarnaast kan de coach met u afstemmen wat u nodig heeft op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en kunt u hulp krijgen bij het maken van uw Cv.

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Gespecialiseerd

samen met een professionele outplacement coach

Sturen

en reflecteren op basis van uw kwaliteiten en ambities

Begeleiding

op basis van werkgerelateerde en persoonlijke doelen en waarden

Gericht

op persoonlijke ontwikkeling en life-changing inzichten over de inrichting van uw leven

Algemene info over coaching

Kosten

149,- euro per uur excl. BTW

Wanneer starten

Vaak per direct. Kijk hiervoor in de agenda van uw coach.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. Persoonlijk afgestemd tussen u en uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

Wanneer outplacement in uw organisatie meerdere medewerkers betreft, kunt u ook voor een groepsgewijze aanpak kiezen (inclusief een inspirerende kickoff bijeenkomst). Uiteraard is er dan nog steeds sprake van persoonlijke coaching, maar dit in afwisseling met groepsbijeenkomsten. In de praktijk blijkt dat mensen die ‘in hetzelfde schuitje’ zitten, het fijn vinden om ervaringen te kunnen delen en dit een positief effect heeft op het trajectverloop. Neem hiervoor contact op met thomas@gortcoaching.nl

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij
 • Ontslagvergoeding
 • Transfer
 • Transitievergoeding
 • Boventallig verklaard
 • Dreiging van ontslag
 • Reorganisatie
Fasen van een outplacement traject
Een outplacementcoach van GORTcoaching helpt u bij uw proces in verschillende fases:

 • Verwerking –  Hierin komt vooral het verwerken van het verlies van een baan naar voren. Het treft namelijk meer dan alleen het verlies van werk. Ook gezichtsverlies, gevoel van falen en angst brengt outplacement met zich mee. Het kost tijd om over het verlies van de baan heen te komen. In deze fase bespreekt de u met uw coach de situatie, om zo de gevoelens en de gebeurtenis beter te begrijpen en te verwerken.
 • Persoonlijke ontwikkeling – In deze fase kijkt u met de coach wat uw sterke eigenschappen en ontwikkelpunten zijn, wat u belangrijk vindt en welke richting u uiteindelijk zelf op wil.
 • Zoektocht naar een baan – In deze fase ligt de focus op het ontdekken wat voor soort werk u wilt gaan doen, bij welk bedrijf en wat uw mogelijkheden zijn. Aangezien voor 85% van de banen niet geadverteerd wordt, wordt er vaak aangeraden om te gaan netwerken. Daarnaast kan er aan uw sollicitatievaardigheden en curriculum vitea gewerkt worden.
 • Ondersteuning en begeleiding – De Hierin gaat ondersteunt u tijdens deze laatste fase met het vinden van een baan. Er zullen begeleidende gesprekken plaatsvinden om te evalueren hoe het sollicitatieproces gaat en er worden aanvullende tips gegeven om de zoektocht naar een baan te vergemakkelijken.
Met welke vragen kan ik terecht?
Bij een outplacementcoach kunt u terecht met allerlei vragen die betrekking hebben op outplacement. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

 • Wat is een goede loopbaankoers voor mij?
 • Wat kan ik zelf doen aan persoonlijke ontwikkeling om mijn kans op een nieuwe baan te vergroten?
 • Ik word met ontslag bedreigd, wat kan ik het beste doen?
 • Hoe kan ik mijn CV of sollicitatiebrief verder verbeteren?

Met deze (en andere) vragen kunt u terecht bij een outplacementcoach die er samen met u naar zal streven om uw huidige werksituatie of een toekomstige werksituatie zeer aangenaam te maken.

Wat levert outplacementcoaching op?
Outplacement coaching levert u onder andere de volgende voordelen op:

 • Kennis over uw werkwaarden, behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Steun bij het verbeteren van uw kwaliteiten en effectiviteit
 • Begeleiding bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe werkomgeving
 • Advisering over de stappen die u het beste kunt nemen
 • De kans om nieuwe loopbaanrichtingen te onderzoeken en een carrièreswitch te maken

 

Welke methodieken worden ingezet?
De coaches van GORTcoaching passen voor outplacementcoaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies altijd een coach waarvan u het idee heeft dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u passen.

Onze gespecialiseerde outplacement coaches: